I Lushoto..

Nu ar vi tillbaka i Lushoto igen efter en underbar jul i Pangani. Vi bodde pa ett jattemysigt hotell precis pa standen och supertrevliga agare. Julafton blev val langt ifran en vanlig julafton. Vi lang pa standen hela dagen och sedan pa kvallen var det grillfest pa stranden. Valdigt mysigt det ocksa. Men lite langtade man hem iallafall. Pa juldagen akte vi ut pa utflykt till en o dar Pontus fick prova dyka lite och jag snorklade, helt okej juldag.

Nu ar vi tillbaka i Lushoto och jag har visat Pontus mitt hem. Har varit skont att vara hemma lite efter allt resande. Skont att ta det lite lugnt. Men imorgon bar det va till Arusha dar vi ska fira nyar. Sedan aker vi pa safari i tva dagar. Ska bli riktigt roligt.

Jag och Pontus har det underbart tillsammans. Vi njuter av att antligen fa umgas igen.

Ha ett underbart slut pa aret, det ska vi!

Kramar Sofia och Pontus

Gladje och Sorg

Hur ar det dar hemma mitt i julpysslandet? Hoppas att ni har fatt lite sno.

Har i Tanzania har jag haft nagra fantastiska veckor. Forst var jag med familjen pa Zanzibar. Det blev tva underbara veckor med massor och sol och bad. Man mar bra av att fa umgas med din familj. Vi bodde forst nagra natter i en liten by som heter Kizimkazi. Dar simmade vi med delfiner och jag fick retas med mina syskon. Sedan flyttade vi till en liten storre by som hette Paje. Bodde precis pa den 3km langa stranden. Dar solade vi och badade mest. Nagra akte upp till Arusha for att aka pa safari, fick se massor av av djur. Vi var och vandrade i Stone town nagra dagar och tittade pa jatteskoldpaddor, stora skalman som moa och wiliam sa.

I torsdags akte dom hem igen och jag tog baten tillbaka till Dar es salaam. Det blev lite ovader och stora vager vilket gjorde sa att baten gungade valdigt mycket. Sa i princip halften av alla passagerare spydde, valdigt mysigt! Val framme i dar es salaam med tva timmars forsening sa hade det hunnit blivit morkt. Jag borjade leta efter nagonstans att bo men insag valdigt snabbt att allt var fullt. Da var Sofia lite latt fortvivlad efftersom det inte ar bra for en vit ensam tjej att ga runt pa Dar es salaams gator nar morkret infallit. Nar jag var pavag att ta en taxi till mitt sista hotell som ja hoppades ha rum sa moter jag min swahililarare och en annan person som jag kanner ifran Irente. Jag forklarar mitt problem och dom har redan bokat ett rum sa dom sa att jag kunde fa bo med dom. Ibland har man nagon med dig, sa ar det bara!
Nar jag antligen fatt tagit mig isang och langtade efter att fa somna for att fa kliva upp och hamta Pontus pa flygplatsen sa ringer mamma och berattar att Morfar har somnat in. Nagot som jag var radd for att det skulle handa meddans jag var har, men hoppades pa att jag skulle slippa. Tanzania ar den sista platsen som man vill befinna sig pa nar man far ett sant besked..
Ingen somn den natten, men tillsist kom morgonen iallafall och jag fick antligen aka ut till flygplatsen och hamta Pontus.

Efter en lang vantan som kom han, ska beratta att det kandes valdigt bra i magen, speciellt efter den kvallen som jag hade haft innan..

Efter nagra dagar i Dar es salaam som har vi idag dragit vidare mot Tanga, och imorrn ska vi till Pangani nar vi ska fira jul tillsammans med Emelie och Hannah. Ska bli underbart.

Nu vi jag onska er alla en underbar Jul! Titta pa kalle anka och at julmat fran mig!
Stora kramar till ett vintrigt sverige!
Sov Gott Morfar


Vaskan har packad

Veckan som gatt har mest bestatt av stadning och tvattning. Emelie har varit i Moshi sa jag har varit ensam hemma. Egentligen sa skulle jag har jobbat denna vecka. Men eftersom informationen mellan mig och min handledare ibland kan vara bristfallig sa nar jag kom pa mandagmorgon sa sa dom att jag bara skulle jobba fram till lunch och inte hela veckan. En viss skillnad tycker jag.. Jaja, huset ar nu iallafall skinnade rent och kladerna finns det inte en enda smutsflack pa.

Ikvall sa lyfter min familj fran Arlanda. Valdigt konstigt att dom redan ska komma. Jag hoppas att deras resa gar bra. Familjen Fransson pa vag till Tanzania kan ju aldrig sluta bra. Men hittentills verkar deras resa mot Stockholm ha gatt bra.

Sa nu ar det tre veckor semester som galler. Forst 12dagar med familjen pa Zanzibar. Sedan kommer Pontus och da aker vi, Emelie och dom tyska volontarerna till Mafia for att fira jul. Jag far noja mig med vitsand till jul, ingen vit sno. Nar vi varit pa Mafia i nagra dagar atervander vi till Lushoto och Irente for att visa Pontus mina hemtrakter. Nyar kommer vi att fira i Arusha och direkt efter det aker vi pa safari till Norongoron Cratern och Lake Manyara. Ett fullspackat schema men forhoppningsviss kommer det bli fantastiskt.

Om jag nu inte skriver pa bloggen pa ett tag sa ar det troligen inte for att jag har dott, utan att jag inte kommer att ha tillgang till internet. Oroa er inte, jag ar hos min mamma..

Jag hoppas att allt erat julstok kommer att ga bra! Lite avis pa er maste jag saga. Men samtidigt ska jag ligga pa en strand pa Zanzibar i 12 dagar..

Kramar!


RSS 2.0