Hemma i Lushoto igen..

Nu har vi atervant till Lushoto igen efter en veckas semster i Kenya och Mombasa. I Sondags dock vi bussen fran Tanga till Mombasa. Akte en sa kallad lyxbuss, vilket betyder att det ar bara en person per sate. Riktigt skont! Val framme i Mombasa sa chockades vi lite av hur vasterlandskt det var. Stor skilland mot Tanzania. Sedan dock vi en minibuss tii Tiwi Beach och hittade ett hotell som vi tyckte va lyxigt. Betalade hela 180kr per natt for ett dubbelrum, rena rama ranet tyckte vi eftersom vi i vanliga fall bara betalar kring 75kr per natt. Men hotell var verkligen jattefint, var precis vid en kritvit stand full med palmer. Dessutom var det nastan inga turister dar, sa vi hade stranden i princip for oss sjalva. Sa dar lag jag och Emelie och pressade i nagra dagar. Valdigt skont. Ha fatt en liten branna iallafall. Vid standen var de fullt med apor sa vi blev avstulna var frukt, lite sma roligt..
Onsdags atervande vi till centrla Mombasa. Vi hade nog tankt fran borjan att stanna dar i ett par dagar men i tisdags sa borjade min mage att krangla och blev ganska dalig. Sa vi beslutade att vanda tillbaka till Tanzania redan pa torsdag sa jag kunde uppsoka lakare. Hur jag klarade av bussresan tillbaka till Tanzania och Tanga har jag i efterhand ingen anning om hur jag klarade av. For da var jag riktigt dalig och inne i bussen var det ca 45grader varmt. Fick troligen valdigt mycket hjalp fran ovan. Nar vi val kom till Tanga sa checkade in pa ett hotell och dar blev jag liggades resten av dagen. Pa fredag sa kande jag mig lite battre, sa jag beslutade att jag skulle forsoka ta mig till Lushoto och uppsoka lakare har eftersom har finns personer som vi kanner och kan hjalpa mig om det skulle vara sa att jag behovde hjalp. Jag overlevde resan, var ocksa ett under att jag klarade den. Men nar vi steg av bussen sa kom en larare fran rainbow och jag forklarde att jag var sjuk. Sa hon ringde efter en bil och dom skickade mig till sjukhuset.
Men kan ju inte saga att sjukvarden inte riktigt ar som i sverige har men jag fick iallafall traffa en lakare som kunde bra engelska och han misstankte att jag hade amoba. Sa jag fick medicin och den verkar som att den har hjalpt. Idag far jag behalla min mat och jag mar okej. 

Nu till nagot lite trevligare. Ha just fatt veta att jag har fatt ett stipendium fran lakar missionen for min vistelse har i Tanzania. Kanns valdigt roligt!

Jag hoppas att ingen av er hemma har vanner i era magar.

Saknar er! Kramar!

Halvlek

Hejhej!
Just nu sitter jag i Tanga. Imorgon ska jag och Emelie aka ivag till Kenya eftersom vi behover fornya vara visum. Vi kommer att stanna i Kenya i veckan oc passa pa att ligga pa beachen!
Jag ursaktar att det drojt sedan jag senast skrev men dom 3 senaste gangerna jag suttit pa internet har strommen gatt. Battre lycka denna gang!

Veckan som gatt har barnen pa skolan varit pa extra bra humor. Varfor vet jag inte. Vi har spelat en massa fotboll och barnen har suttit pa rasterna och spelat och sjungit! Sedan jag kommit hit ar jag forsokt att lara en pojke att skriva siffran 2 och 3. Det ar inte gatt sa bra, han har inte riktigt lykats. Men sen i onsdags sa var det som om det klaffade for honom oh han lyckates skriva bade 2 oh 3! Vilken gladje jag kande! Han kastade sig runt min hals oh kramade om mig och nu gor han inget annat an skriver 2 och 3. Det ar sanna saker som far en att forsta varfor man ar har. 
 Nar jag kommer tillbaka blir det forsoka fa honom att skriva 4...
Jag ville ladda upp bilder fran skolan nu, Men tyvarr sa funka det inte. Ska forsoka hitta nagot annat stall i veckan..

I veckan har jag och Emelie borjat i kyrkans ungdomskor. Vi kande att vi ville lara oss dom afrikanska rythmerna. Ja, vad ska man saga. Tva bleka svenska ska forsoka hanga med tio stycken tanzanska ungdomar i sang oh dans..Dom skrattade bara lite at oss. Men kul var det! Innan vi ar hemma har vi sakert lart oss en sang.

Nu ar det over 7 veckor sedan jag lamnade sverige. Tiden gar enormt fort har och denna visumresa som vi nu gor ar som en milstolpe for oss. Nar jag kommer hem ar jag 6 veckor till att jobba sedan ar det jullov i 5 veckor och sen jobbar jag bara en vecka till sedan ar det dags att vanda hem.  Tiden har kanns alldelses for kort. Ibland funderar jag ens om jag aka hem utan stanna.
Det finns sa mycket har som sverige inte har och aldrig kommer att fa.

Ta hand om er!! Stora Kramar!


Tanzania calling..

Hejhej!
Jag hoppas att allt ar bra i det hostiga sverige. Sjalv sa rullar det pa. Har haft Swahililektioner hela veckan och har alltsa inte jobbat nagot pa Rainbow. Lektionerna har val gatt sadar, det ar valdigt mycket att komma ihag. Men vi har fatt grunderna nu och jag hoppas att resten ska komma eftersom.
Det ska bli skont att komma tillbaka till Rainbow i veckan. Sakanr barnen. Traffade en av mina favoritelever i fredags. Han heter Tomas och har downsyndrom. Han kom springades emot mig nar jag var pa vag till sprakkursen och fragade vart jag hade tagit vagen nagonstans. Sen nar jag berattade att jag var pa sprakkurs och inte skulle komma tillbaka forsen pa mandag blev han sur.

Helgen har varit ganska lugn. Igar spelade vi volleyboll med nagra praststudernade. Gick val inte toppen bra for oss, men dom fick sig iallafall ett gott skratt, och det kan man val bjuda pa. idag har vi varit till kyrkan och atit mat i Lushoto.  

Ha en trevlig vecka!
Kram

RSS 2.0